De trends welke je wereldwijd terug ziet komen:

 

Groen in kleur en veel planten, bloemenbehang, natuurlijke en duurzamen materialen, ronde vormen en functionele sfeervolle thuiswerkplekken

Trends die je minder zult zien:

zwart als hoofdkleur, kille kleuren zoals een grijze bank, witte kale muren, open ruimtes, minimalistische ingerichte ruimtes, de industriële woonstijl, fast-furnishing hier bedoel ik mee: producten van lage kwaliiteit waardoor ze sneller aan vervanging toe zijn.

 

 

 

Trends die je minder zult zien:

Zwart als hoofdkleur, kille kleuren zoals een grijze bank, witte kale muren, open ruimtes, minimalistische ingerichte ruimtes, de industriële woonstijl, fast-furnishing hier bedoel ik mee: producten van lage kwaliteit waardoor ze sneller aan vervanging toe zijn.

De interieur trends van 2023

Dit woonjaar brengt ons een herhaling van stylen met een duurzame twist.

Woontrend 1: Duurzaam wonen

We zien dit steeds meer gebeuren dat iedereen liever duurzaam materiaal aanschaft, de afgelopen jaren zagen we dat hergebruik van meubels door renovatie en een DIY opknapbeurt al populairder werd dan ooit. Ook kringloopwinkels draaiden overuren. Duurzaamheid, verantwoord materiaalgebruik en de bio trend zijn naar verwachting de meest toonaangevende designtrend van 2023. De trend komt voornamelijk door de klimaatverandering, mensen gaan zich er steeds bewuster van worden dat zo hiet lang door kan gaan. Je ziet dan ook steeds meer meubels die van gerecycled glas, plastic, papier en metaal gemaakt worden.

 

Woontrend 2: Groen en beige tinten

In 2023 zijn er meerdere kleuren die centraal staan, waaronder een warme sportieve en zachte geel beige toon. Die ons verbind met buiten en ons in huis beter kan voelen. De kleur ‘Nordic green’ werd tot de trendkleur van 2023 uitgeroepen, dit is een zachte groene kleur die binnen en buiten verbind.

 

Woontrend 3: Op de natuur geïnspireerd interieurs

Buiten naar binnen halen, het is een trend die al even speelt. We zullen groene en natuurlijke tinten in ons interieur veel zien terug komen door het gebruik van planten, hout en natuursteen. een populaire kleur die we veel hebben gezien is mos groen, nu word het tijd voor de grijsgroene kleur. Deze zilver-groene tint is prachtig voor in de woonkamers, omdat het de kleur is van harmonie en vernieuwing, die helpt om rust en ontspanning te geven. Deze kleur is ook fijn om te combineren met andere trend kleuren zoals beige, terracotta en aardse bruintinten, dit zullen vooral voor de herfst populaire kleuren worden.

 

Woontrend 4: Blauw tinten

In 2022 werd de kleur ‘Bright Skies’ de kleur van het jaar. Een licht en luchtige blauw. Een tint de rust en kalmte geeft, waardoor het de perfecte keuze is voor bijvoorbeeld slaapkamer of badkamer. De kleur blauw heeft een positief effect op de mens omdat het zich verbind met de blauwe lucht of de oceaan in de natuur, dit helpt ons ontspannen te voelen. Of je hu een donkerblauwe spijkerbroek of een opvallende blauw muur hebt, de kleur blauw staat erom bekend dat de geest kalmeert en geeft een gevoel van rust.